etusivu
koulutus
tapahtumia
tuloksia
ajankohtaista
koeohjeet
linkkejä
yhteystiedot
jäsenyys
HEKO-foorumi
 
 
Koulutus

Koulutamme tehtävään soveltuvia ja testattuja koiria, jotka käyvät läpi pitkän ja vaativan koulutuksen maastoetsintämenetelmissä (haku ja jäljestys), raunioetsinnässä sekä vesistöetsinnässä.

Koiramme ovat tavallisia kotikoiria, jotka tarpeen vaatiessa muuttuvat väsymättömiksi etsinnän ammattilaisiksi, tavoitteena kadonneen pikainen löytyminen.

Usein etsinnät ovat yöllä,joten koirilla ja ohjaajilla tulee olla valmius mennä outoihin paikkoihin ja pystyä suorittamaan annettu tehtävä varmasti ja luotettavasti.

Ohjaajan ja koiran on pystyttävä toimimaan säkkipimeässä vesisateessa, syvällä oudossa metsässä,lähteä myrskyävälle järvellepelastusaluksen matkaan tai tutkia puoliksi sortunut, ränsistynyt rakennus.

Tämä edellyttää ohjaajalta monipuolista koulutusta. Ohjaajan on hallittava ensiavun antaminen sekä ihmisille että koirille, suunnistaminen yöllä ja päivällä, toiminta raunioilla ja rakennuksissa, osattava käyttää erilaisia viestintävälineitä ja pystyttävä saumattomaan yhteistyöhön etsinnän eri osapuolten kanssa. Vesistöetsintään koulutetun koiraohjaajan on lisäksi hallittava toiminta tukialuksessa ja etsintäveneessä sekä oltava uimataitoinen.